Gazde odustale od raskida ugovora

Bez autora
Dec 07 2010

Poslodavci još nisu odustali od Opšteg kolektivnog ugovora. Vanredna Skupština Unije poslodavaca u utorak nije usvojila predlog Upravnog odbora da raskine pre dve godine potpisani ugovor. Sa sindikatima i Vladom će se pregovarati do kraja januara, a tek onda sledi konačna odluka.Koji mesec kasnije i važeći Opšti kolektivni ugovor će isteći. Poslodavci su raskid ugovora najavili zbog teškog stanja i stalnog povećanja opterećenja privrede Srbije. Stav Skupštine je da nije korektno da istupimo iz Opšteg kolektivnog ugovora pre nego što razgovaramo sa partnerima.

Gazde odustale od raskida ugovoraPoslodavci još nisu odustali od Opšteg kolektivnog ugovora.

Vanredna Skupština Unije poslodavaca u utorak nije usvojila predlog Upravnog odbora da raskine pre dve godine potpisani ugovor. Sa sindikatima i Vladom će se pregovarati do kraja januara, a tek onda sledi konačna odluka. Koji mesec kasnije i važeći Opšti kolektivni ugovor će isteći.

Poslodavci su raskid ugovora najavili zbog teškog stanja i stalnog povećanja opterećenja privrede Srbije.

- Stav Skupštine je da nije korektno da istupimo iz Opšteg kolektivnog ugovora pre nego što razgovaramo sa partnerima - rekao je Nebojša Atanacković, predsednik Unije poslodavaca Srbije.

Savez samostalnih sindikata Srbije na najave poslodavaca odgovara da su time pokazali da ne žele da se dogovore sa radnicima. Oni dovode u pitanje reprezentativnost Unije poslodavaca i nadaju se da će uskoro pregovarati sa drugom poslodavačkom organizacijom. Unija oštro demantuje da nema reprezentativnost.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik