Grčka finansira deonicu Koridora

Bez autora
Nov 18 2010

Predstavnici Ministarstva ekonomije i preduzeća Koridor 10 potpisaće danas u Vladi Srbije ugovor o izgradnji autoputa E 75, na deonici Srpska kuća - Donji Neradovac. U pitanju je izgradnja osam kilometara puta i grčka vlada je sufinansijer ovog projekta.Zbog toga specijalno dolazi i državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Konstantin Papadopulos. Bio je ovo jedan težak period i radi se na tome da se obećanja ispune. Finansiranje izvođenja radova iz HIPERB plana je deo Sporazuma o programu petogodišnje razvojne saradnje od 2002-2006. između Vlada Grčke i Srbije, a projekat bi trebalo da bude realizovan do 2011.

Grčka finansira deonicu KoridoraPredstavnici Ministarstva ekonomije i preduzeća Koridor 10 potpisaće danas u Vladi Srbije ugovor o izgradnji autoputa E 75, na deonici Srpska kuća - Donji Neradovac.

„U pitanju je izgradnja osam kilometara puta i grčka vlada je sufinansijer ovog projekta. Zbog toga specijalno dolazi i državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Konstantin Papadopulos. Bio je ovo jedan težak period i mi radimo na tome da naša obećanja ispunimo“, kaže za Danas Petros Carukis iz Ambasade Grčke u Beogradu.

Finansiranje izvođenja radova iz HIPERB plana je deo Sporazuma o programu petogodišnje razvojne saradnje od 2002-2006. između Vlada Grčke i Srbije, a projekat bi trebalo da bude realizovan do 2011. Ovim delom projekta planirano je da bude urađen deo puta od Niša do granice sa Makedonijom u ukupnoj dužini od 16 kilometara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik