Impol planira izvoz od oko sto miliona evra

Bez autora
Jul 22 2010

Valjaonica aluminijuma "Impol Seval" Sevojno ove godine planira da izveze robu u vrednosti od oko sto miliona evra i porudžbine su duplo veće u odnosu na prošlu godinu. Na osnovu povećanja porudžbina u Valjaonici aluminijuma "Impol Seval" Sevojno očigledno je da je u aluminijumskoj industriji recesija prošla.Ako ovako ostane biće veoma zadovoljni. Fabrika radi punom parom, a premašen je polugodišnji plan proizvodnje za 20 odsto i izvezeno robe za 42 miliona evra, što je više nego što je izvezeno tokom cele prošle godine.

Impol planira izvoz od oko sto miliona evraValjaonica aluminijuma "Impol Seval" Sevojno ove godine planira da izveze robu u vrednosti od oko sto miliona evra i porudžbine su duplo veće u odnosu na prošlu godinu.

Kako je kazao predsednik Uprave kompanije "Impol" Jernej Čokl, na osnovu povećanja porudžbina u Valjaonici aluminijuma "Impol Seval" Sevojno očigledno je da je u aluminijumskoj industriji recesija prošla.

- Ako ovako ostane bićemo veoma zadovoljni - kazao je Čokl i dodao da fabrika radi punom parom, kao i da je premašen polugodišnji plan proizvodnje za 20 odsto i izvezeno robe za 42 miliona evra, što je više nego što je izvezeno tokom cele prošle godine.

- Ove godine u fabrici se dobro radi. Recesija je više pogodila naše programe kojima pravimo profile i druge stvari za automobilsku industriju koja je zabeležila pad od od 50 odsto, dok je u aluminijumskoj grani on iznosio 20 odsto - kazao je on i ukazao da je jedan od problema "previsoka" kursna razlika dinara i stranih valuta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik