Izvoz vojne industrije u Alžir - potrebne garancije

Bez autora
Feb 17 2011

Vlada Srbije usvojila je, i uputiće parlamentu na usvajanje po hitnoj proceduri, Predlog zakona za davanje garancija države za avans posla kojim će javno preduzeće Jugoimport SDPR u Alžir izvesti proizvode namenske industrije vredne 280,75 miliona evra.Prema zakonskom predlogu, Srbija preuzima obavezu da kao garant izmiri obaveze Jugoimporta od 42,1 milion evra po osnovu kontragarancija koje će Srpska banka izdati radi obezbeđenja povraćaja iznosa isplaćenog tom preduzeću iz Ministarstva odbrane Alžira.

Izvoz vojne industrije u Alžir - potrebne garancijeVlada Srbije usvojila je, i uputiće parlamentu na usvajanje po hitnoj proceduri, Predlog zakona za davanje garancija države za avans posla kojim će javno preduzeće Jugoimport SDPR u Alžir izvesti proizvode namenske industrije vredne 280,75 miliona evra, objavljeno je na Internet sajtu vlade.

Prema zakonskom predlogu, Srbija preuzima obavezu da kao garant izmiri obaveze Jugoimporta od 42,1 milion evra po osnovu kontragarancija koje će Srpska banka izdati radi obezbeđenja povraćaja iznosa isplaćenog tom preduzeću iz Ministarstva odbrane Alžira.

Ugovor o izvozu naoružanja i vojne opreme Alžiru potpisan je 26. novembra.

Kako je objašnjeno u predlogu zakona, koji je vlada donela na sednici 14. februara, jedan od ključnih problema koji se pojavio tokom pregovora delegacije Jugoimporta i Ministarstva odbrane Alžira bilo je pribavljanje kontragarancija za povraćaj 15 odsto avansa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik