Karlsberg povećao udeo na srpskom tržištu

Bez autora
Jul 21 2010

Kompanija Karlsberg (Carslberg) u Srbiji u prvih šest meseci 2010. godine na srpskom tržištu piva imala je udeo od 26,5 odsto, što je za 2,5 procentnih poena više nego u istom periodu prošle godine.Prema podacima Udruženja pivara i sladara Srbije, prodaja piva na srpskom tržištu u prvoj polovini 2010. godine iznosila je 2,5 miliona hektolitara i bila je za 13 odsto manja nego u istom periodu 2009. godine. Učešće od 26,5 odsto predstavlja najveći udeo te pivare na srpskom tržištu i potvrđuje drugu poziciju među 12 proizvođača piva u Srbiji.

Karlsberg povećao udeo na srpskom tržištuKompanija Karlsberg (Carslberg) u Srbiji u prvih šest meseci 2010. godine na srpskom tržištu piva imala je udeo od 26,5 odsto, što je za 2,5 procentnih poena više nego u istom periodu prošle godine.

Prema podacima Udruženja pivara i sladara Srbije, prodaja piva na srpskom tržištu u prvoj polovini 2010. godine iznosila je 2,5 miliona hektolitara i bila je za 13 odsto manja nego u istom periodu 2009. godine.

Kako su istakli u Karlsbergu, učešće od 26,5 odsto predstavlja najveći udeo te pivare na srpskom tržištu i potvrđuje drugu poziciju među 12 proizvođača piva u Srbiji.

- Zabeležen je i rast prodaje "lav piva" iz Karlsbergove pivare u Čelarevu - kazao je generalni direktor Karlsberga u Srbiji Aleksandar Radosavljević i dodao da se "Pivo 'lav' izvozi u Austriju, Nemačku, Švajcarsku, Francusku i Australiju, a planiran je početak izvoza i na tržišta ostalih evropskih zemalja, kao i SAD i Kanade.

- Karsberg je od dolaska na tržište Srbije investirao 165 miliona evra, a do kraja 2010. godine planirano je ulaganje još 12,5 miliona evra - naveo je Radosavljević.

Pivarska industrija Srbije, u kojoj je zaposleno 3.500 ljudi i radi 12 pivara, u 2009. godini proizvela je 5,6 miliona hektolitara piva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik