Ko odnosi smeće iz Prokuplja?

Bez autora
Jan 11 2011

Opština Prokuplje potpisala je danas ugovor sa austrijskom firmom "Por-Varner i Veber” o obavljanju komunalne delatnosti skupljana, prevoza i deponovanja čvrstog otpada sa teritorije te opštine. Ugovor će rešiti veliki problemi odlaganja smeća na teritoriji njihove opštine koja nema sanitarnu deponiju.Cene novih komunalnih sluga, u odnosu na ranije, biće povećane u proseku za 70 dinara po domaćinstvu, što je neznatno povećanje s obzirom na kvalitet usluga.

Ko odnosi smeće iz Prokuplja?Opština Prokuplje potpisala je danas ugovor sa austrijskom firmom "Por-Varner i Veber” o obavljanju komunalne delatnosti skupljana, prevoza i deponovanja čvrstog otpada sa teritorije te opštine.

Predsednik prokupačke opštine Milan Arsović ocenio je da će ugovor rešiti veliki problemi odlaganja smeća na teritoriji njihove opštine koja nema sanitarnu deponiju.

Prema njegovim rečima, cene novih komunalnih sluga, u odnosu na ranije, biće povećane u proseku za 70 dinara po domaćinstvu, što je neznatno povećanje s obzirom na kvalitet usluga.

Do sad je otpad odlagan na divljoj deponiji u samom centru grada što je bio problem ne samo za komunalnu službu već i za stanovnike naselja Dunek koje se nalazi pored reke Toplice tik uz deponiju.

Novoformirano preduzeće preuzelo je obavezu sanacije postojeće deponije kao i nabavke sanitarnih kontejnera i kanti za olaganje smeća koje će biti podeljene domaćinstvima.

Obaveza novog komunalnog preduzeća je da sav otpad iz opštine Prokplje preveze do sanitarne deponije u Leskovcu koja je izgrađena po najvišim svetskim standardima i sastavni je deo ove austrijske firme.

Ugovor između Austrijanaca i Prokupčana potpisan je na period od dvadeset i pet godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik