Kragujevac neće povećavati porez na imovinu

Bez autora
Jan 13 2011

Kragujevac neće povećavati porez na imovinu. Iako će budžet biti umanjen za tri miliona evra, jednostavo ne mogu se ta sredstva, koja je trebalo da se dobiju od Republike, nadomestiti tako što treba da se uzmu od građana, zato što bi to bila globa i zato što je to nekorektno.Vlada Srbije opštinama je poručila da promenom zakona o porezu na imovinu mogu umanjena transferna sredstva da nadomeste tako što će povećati porez na imovinu.

Kragujevac neće povećavati porez na imovinuKragujevac neće povećavati porez na imovinu, izjavio je danas gradonačelnik Veroljub Stevanović i ponovio da nije glasao za donošenje novog zakona o porezu na imovinu, koji je usvojen krajem minule godine.

"Iako će naš budžet biti umanjen za tri miliona evra, jednostavo ne mogu da ta sredstva, koja je trebalo da dobijemo od Republike, nadomestim tako što treba da ih uzmem od građana, zato što bi to bila globa i zato što je to nekorektno", rekao je Stevanović.

Naglašavajući da je Vlada Srbije opštinama poručila da promenom zakona o porezu na imovinu mogu umanjena transferna sredstva da nadomeste tako što će povećati porez na imovinu, Stevanović je ocenio "da takav odnos Vlade Srbije i određenih resora prema gradovima ne samo da je nekorektan, nego je i odnos neuvažavanja i potcenjivanja nečije inteligencije".

"Ekonomska kriza koja je očigledno prisutna je u većoj meri i procentu prebačena je na gradove i opštine", smatra Stevanović koji je naveo da će se Kragujevac, zato što je veliki grad, izvući iz krize, ali, kako je rekao, male opštine nemaju šansu.

Stevanović je naveo i da je, zbog odluke Vlade Srbije da umanji transferna sredstva lokalnim samuprava, "Kragujevac izgubio oko 5,5, milion a evra".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik