Limit samo za ćate

Bez autora
Jul 05 2010

Veći deo Vlade Srbije još nije upoznat sa predlogom potpredsednika Vlade i ministra ekonomije Mlađana Dinkića da se bonusi od po 5.000 dinara neto isplate svim zaposlenima u javnom sektoru.Da podsetimo, potpredsednik Vlade i ministar ekonomije Mlađan Dinkić predložio je krajem prošle nedelje svojim koalicionim partnerima novi model raspodele jednokratne nadoknade. Ideja je da svi koji rade u zdravstvu, prosveti, institucijama kulture i socijalne zaštite, vojsci, policiji i pravosuđu, do 15. jula kao regres dobiju po 5.000 dinara neto.

Limit samo za ćateVeći deo Vlade Srbije još nije upoznat sa predlogom potpredsednika Vlade i ministra ekonomije Mlađana Dinkića da se bonusi od po 5.000 dinara neto isplate svim zaposlenima u javnom sektoru - rečeno je u ponedeljak “Novostima” u Nemanjinoj 11.

Da podsetimo, potpredsednik Vlade i ministar ekonomije Mlađan Dinkić predložio je krajem prošle nedelje svojim koalicionim partnerima novi model raspodele jednokratne nadoknade.

Ideja je, kako je potvrđeno u Dinkićevom kabinetu, da svi koji rade u zdravstvu, prosveti, institucijama kulture i socijalne zaštite, vojsci, policiji i pravosuđu, do 15. jula kao regres dobiju po 5.000 dinara neto. Kada su u pitanju zaposleni u ovim institucijama države, ne bi se primenjivao limit iznad kog se nadoknada ne bi davala. Kako je, u ovim institucijama trenutno prosek zarada oko 42.000 dinara, očito je da, zapravo, većina ispunjava ranije osmišljene predloge uslova, odnosno ima platu manju od 80.000 dinara.

Ali, kako je koalicionim partnerima predložio ministar Dinkić na regres ove godine ne bi mogli da računaju oni koji su zaposleni u državnoj administraciji, javnim preduzećima i agencijama.

- Izuzetak bi bili oni koji imaju neto zaradu ispod 30.000 dinara - napominju u kabinetu ministra ekonomije. - Oni bi, u istom terminu i u istom iznosu, dobili regres do 15. jula.

Penzioneri

Mada je bilo najava da bi najugroženiji penzioneri mogli da računaju na isplatu oko 3.000 dinara do jeseni, skoro je izvesno da će se taj novac i to, verovatno, samo onima koji imaju mesečna neto primanja ispod prosečnih (21.000 dinara).

Konkretan predlog biće, međutim, poznat tek na jesen.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik