NIS u novembru ispunio godišnji plan proizvodnje

Bez autora
Nov 21 2010

Naftna industrija Srbije (NIS) objavila je da je polovinom novembra ispunila godišnji plan proizvodnje nafte i gasa za 2010. Na naftnim i gasnim poljima NIS proizveden je jedan milion i 51 tona ekvivalenta nafte (TEN), čime je mesec i po ranije ispunjen godišnji plan proizvodnje.Nastavlja se trend rasta proizvodnje i povećanja rezervi nafte i gasa u kompaniji započet još prošle godine primenom novih tehnologija i sistema poslovanja prema standardima većinskog akcionara, ruske kompanije "Gaspromnjeft".

NIS u novembru ispunio godišnji plan proizvodnjeNaftna industrija Srbije (NIS) objavila je da je polovinom novembra ispunila godišnji plan proizvodnje nafte i gasa za 2010.

Na naftnim i gasnim poljima NIS proizveden je jedan milion i 51 tona ekvivalenta nafte (TEN), čime je mesec i po ranije ispunjen godišnji plan proizvodnje, navodi se u saopštenju.

Ističe se da se nastavlja trend rasta proizvodnje i povećanja rezervi nafte i gasa u kompaniji započet još prošle godine primenom novih tehnologija i sistema poslovanja prema standardima većinskog akcionara, ruske kompanije "Gaspromnjeft".

Na trend rasta, dodaje se, uticao je i efikasniji i produktivniji rad svih pogona u blokovima kompanije, kao što su Istraživanje i proizvodnja i Servisi.

Rast proizvodnje nafte i gasa sa domaćih polja odraziće se pozitivno i na budžete lokalnih samouprava kojima NIS plaća rudnu rentu, navodi se u saopštenju NIS.

Precizira se da su za 10 meseci ove godine opštine na čijoj teritoriji NIS ima eksploataciju nafte i gasa ostvarile su milijardu dinara od rudne rente, što je za 73 odsto, odnosno 453,1 miliona dinara više od planiranog (619,3 miliona dinara).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik