Ništa od istog broja

Bez autora
Nov 08 2010

Iako je Republička agencija za telekomunikacije najavila da će od 1. januara naredne godine korisnici mobilnih telefona u Srbiji postati vlasnici broja i da će moći da prelaze u drugu mrežu ne menjajući ga, to se, ipak, neće dogoditi.Srbija je jedina zemlja u Evropi čiji građani ne mogu da zadrže isti broj telefona ukoliko promene operatera. Prošle jeseni RATEL je doneo Pravilnik o prenosu mobilnog broja u drugu mrežu, a operaterima je dat rok od godinu dana da se pripreme za tu uslugu...

Ništa od istog brojaIako je Republička agencija za telekomunikacije najavila da će od 1. januara naredne godine korisnici mobilnih telefona u Srbiji postati vlasnici broja i da će moći da prelaze u drugu mrežu ne menjajući ga, to se, ipak, neće dogoditi.

Srbija je jedina zemlja u Evropi čiji građani ne mogu da zadrže isti broj telefona ukoliko promene operatera. Prošle jeseni RATEL je doneo Pravilnik o prenosu mobilnog broja u drugu mrežu, a operaterima je dat rok od godinu dana da se pripreme za tu uslugu. Međutim, pošto je oboren tender za nabavku opreme koji je raspisao RATEL, sve se odlaže, pa korisnici mobilnih telefona neće moći da promene mrežu još najmanje pola godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik