Novi projekat sa Svetskom bankom

Bez autora
Jan 13 2011

Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije i Svetska banka dogovorili su projekat koji će omogućiti državi Srbiji da ubuduće koristi garanciju kao unapređeni instrument Svetske banke. Ovaj vid saradnje treba da omogući Srbiji brži i lakši pristup komercijalnim finansijskim tržištima, u vreme kada je interesovanje stranih investitora smanjeno.Sa garancijom Svetske banke, Srbiji je omogućen znatno povoljniji pristup finansijskim tržištima, pa će tako Srbija biti u mogućnosti da obezbedi 400 miliona dolara komercijalnih kredita na međunarodnom tržištu, sa znatno nižom kamatnom stopom i dužim rokom otplate.

Novi projekat sa Svetskom bankomMinistarstvo finansija Vlade Republike Srbije i Svetska banka dogovorili su projekat koji će omogućiti državi Srbiji da ubuduće koristi garanciju kao unapređeni instrument Svetske banke.

Ovaj vid saradnje treba da omogući Srbiji brži i lakši pristup komercijalnim finansijskim tržištima, u vreme kada je interesovanje stranih investitora smanjeno.

Sa garancijom Svetske banke, Srbiji je omogućen znatno povoljniji pristup finansijskim tržištima, pa će tako Srbija biti u mogućnosti da obezbedi 400 miliona dolara komercijalnih kredita na međunarodnom tržištu, sa znatno nižom kamatnom stopom i dužim rokom otplate.

Ova garancija će stupiti na snagu nakon što je odobri Odbor Izvršnih direktora Svetske banke i ratifikuje Skupština Republike Srbije.

Republika Srbija je treća država na svetu sa kojom je Svetska banka dogovorila ovakav vid garancije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik