Novinarka Politike dobila nagradu Tanja Stanković Boškov

Bez autora
Dec 05 2010

Ovogodišnji dobitnik nagrade Tanja Stanković Boškov je novinar dnevnog lista Politika Anica Nikolić. Nagrada, koju su ustanovili NBS i redakcija dnevnog lista Danas, u znak sećanja na prerano preminulu novinarku ovog lista, dodeljuje se mladim novinarima do 30 godina starosti za zapažene domete u ekonomskom novinarstvu.Nakon razmatranja prispelih predloga odluku je doneo žiri u sastavu Bojana Marković, Mirjana Stevanović, Slađana Prijić-Sladić, Milan Ćulibrk i Zoran Panović u svojstvu predsednika žirija.

Novinarka Politike dobila nagradu Tanja Stanković BoškovOvogodišnji dobitnik nagrade Tanja Stanković Boškov je novinar dnevnog lista Politika Anica Nikolić, saopštila je danas Narodna banka Srbije.

Nagrada, koju su ustanovili NBS i redakcija dnevnog lista Danas, u znak sećanja na prerano preminulu novinarku ovog lista, dodeljuje se mladim novinarima do 30 godina starosti za zapažene domete u ekonomskom novinarstvu.

Nakon razmatranja prispelih predloga odluku je doneo žiri u sastavu Bojana Marković, Mirjana Stevanović, Slađana Prijić-Sladić, Milan Ćulibrk i Zoran Panović u svojstvu predsednika žirija.

Anica Nikolić je rođena 1982. godine u Prokuplju a opredeljenost prema novinarstvu iskazala je u studentskim danima.

Novinarsku karijeru započela je u dnevnom listu Politika gde se specijalizovala za pisanje o ekonomskim temama a nekoliko godina uspešno je sarađivala i sa časopisima Magazin Biznis i Ekonometar.

Nagrada Tanja Stanković Boškov, koja predstavlja podsticaj mladim novinarima da se opredeljuju i specijalizuju za ekonomsko novinarstvo, biće uručena 7. decembra u NBS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik