Obuka za službenike za javne nabavke u Vojvodini

Bez autora
Feb 02 2011

Obuka pokrajinskih skužbenika za sticanje sertifikata za službenike za javne nabavke održana je za sve pokrajinske organe 1. i 2. februara 2011. godine u zgradi Skupštine AP Vojvodine.[I]Obuku je organizovala Stručna služba za realizaciju programa privrednog razvoja AP Vojvodine, u okviru projekta Strateško partnerstvo u podršci Programu Privrednog razvoja AP Vojvodine, a finansira je Austrijska razvojna agencija. Na obuci je učestvovalo četrdeset četiri predstavnika pokrajinskih sekretarijata, službi, direkcija i uprave, a izvođači obuke su bili ovlašćeni predavači iz Uprave za javne nabavke.

Obuka za službenike za javne nabavke u VojvodiniObuka pokrajinskih skužbenika za sticanje sertifikata za službenike za javne nabavke održana je za sve pokrajinske organe 1. i 2. februara 2011. godine u zgradi Skupštine AP Vojvodine.

Obuku je organizovala Stručna služba za realizaciju programa privrednog razvoja AP Vojvodine, u okviru projekta Strateško partnerstvo u podršci Programu Privrednog razvoja AP Vojvodine, a finansira je Austrijska razvojna agencija. Na obuci je učestvovalo četrdeset četiri predstavnika pokrajinskih sekretarijata, službi, direkcija i uprave, a izvođači obuke su bili ovlašćeni predavači iz Uprave za javne nabavke.

Zakon o javnim nabavkama predviđa stalno zaposleno lice kod naručioca, koje je obučeno za obavljanje poslova javne nabavke i koje je o tome steklo odgovarajući sertifikat. Ovaj sertifikat stiče se polaganjem stručnog ispita, koji u Beogradu organizuje Uprava za javne nabavke, a ova obuka je priprema za polaganje ispita. Proces sertifikacije službenika za javne nabavke počeo je krajem decembra 2010. godine.

Sertifikovanjem službenika za javne nabavke povećava se stepen profesionalizma i stručnosti u primeni Zakona o javnim nabavkama i doprinosi se stvaranju jedinstvene prakse u sprovođenju postupka i unapređenju sistema javnih nabavki u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik