Od izvoza 80 miliona evra

Bez autora
Feb 09 2011

Fabrika akumulatora u Somboru prošle je godine proizvela tri i po miliona baterija, a na inostrano tržište plasirano je 90 odsto proizvodnje, što je donelo devizni prihod od 80 miliona evra.Somborski akumulatori za automobile i kamione, odnosno za viljuškare imaju veoma dobru prođu u Rusiji, zemljama Evropske unije, u Africi i na Bliskom istoku. Uz nove investicije u ovoj godini planirano je povećanje proizvodnje za najmanje 500.000 akumulatora i 200.000 ćelija za viljuškare...

Od izvoza 80 miliona evraFabrika akumulatora u Somboru prošle je godine proizvela tri i po miliona baterija, a na inostrano tržište plasirano je 90 odsto proizvodnje, što je donelo devizni prihod od 80 miliona evra.

Somborski akumulatori za automobile i kamione, odnosno za viljuškare imaju veoma dobru prođu u Rusiji, zemljama Evropske unije, u Africi i na Bliskom istoku.

- Uz nove investicije u ovoj godini planiramo povećanje proizvodnje za najmanje 500.000 akumulatora i 200.000 ćelija za viljuškare, odnosno zaposlićemo još stotinu radnika - rekao je Radovan Mijajlović, direktor somborske fabrike. Od pre četiri godine većinski vlasnik fabrike u Somboru je šabački koncern „Farmakom MB“ koji je u Somboru investirao oko 20 miliona evra. Proizvodnja je povećana za šest puta, broj zaposlenih lane je uvećan za 300, tako da fabrika danas zapošljava oko 800 radnika, koji u proseku zarađuju po 50.000 dinara.

Snežana Repac, direktorka Pokrajinskog fonda za razvoj, posle jučerašnjeg obilaska fabrike u Somboru rekla je novinarima da je ovaj fond lane dodelio kredit od 1,1 milion evra, te da će somborska fabrika, zbog izvoza i novog zapošljavanja opet moći da računa na povoljne kredite iz Pokrajine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik