Ograničenje rokova plaćanja preduzećima u privatnom sektoru

Bez autora
Nov 07 2011

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić izjavio je danas da bi do kraja godine trebalo da bude urađen nacrt zakona o organičavanju rokova plaćanja koji će obuhvatiti i javni i privatni sektor.Ministar Ćirić je nakon sastanka sa direktorima malih, srednjih i velikih preduzeća i značajnih granskih poslovnih udruženja rekao da su privrednici predložili da se rokovi plaćanja ograniče i za dugovanja među firmama koje posluju u privatnom sektoru.

Ograničenje rokova plaćanja preduzećima u privatnom sektoruMinistar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić izjavio je danas da bi do kraja godine trebalo da bude urađen nacrt zakona o organičavanju rokova plaćanja koji će obuhvatiti i javni i privatni sektor.

Ministar Ćirić je nakon sastanka sa direktorima malih, srednjih i velikih preduzeća i značajnih granskih poslovnih udruženja rekao da su privrednici predložili da se rokovi plaćanja ograniče i za dugovanja među firmama koje posluju u privatnom sektoru.

U rad radne grupe za izradu nacrta zakona biće uključeni i predstavnici Unije poslodavaca Srbije, a zakon bi trebalo da predvidi i materijalnu i krivičnu odgovornost za one koji odredbe ne poštuju.

Rokovi bi bili u rasponu od 30 do 45 dana, a kroz skraćenje rokova ubrzaće se tokovi novca i likvidnost će biti na višem nivou nego što je to bio slučaj do sada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik