Osnovana Grupacija proizvođača elektronske industrije

Bez autora
Feb 08 2011

Danas je osnovana grupacija proizvođača elektronske industrije, a to je deseta grupacija u okviru Udruženja za metalsku i elektro industriju Privredne komore Srbije.Jedan od ciljeva Grupacije je da se popravi loše stanje u elektroindustriji i da se iskoriste podsticajna sredstva za oživljavanje ove grane, naročito u sektoru malih i srednjih prduzeća. Takođe, ciljevi Grupacije su poboljšanje poslovanja i konkurentnosti, zajednički nastupi na tenderima i javnim konkursima, kao i razmatranje i davanje mišljenja na zakonsku regulativu koja se odnosi na ovu delatnost.

Osnovana Grupacija proizvođača elektronske industrijeDanas je osnovana grupacija proizvođača elektronske industrije, a to je deseta grupacija u okviru Udruženja za metalsku i elektro industriju Privredne komore Srbije.
 
Jedan od ciljeva Grupacije je da se popravi loše stanje u elektroindustriji i da se iskoriste podsticajna sredstva za oživljavanje ove grane, naročito u sektoru malih i srednjih prduzeća. Takođe, ciljevi Grupacije su poboljšanje poslovanja i konkurentnosti, zajednički nastupi na tenderima i javnim konkursima, kao i razmatranje i davanje mišljenja na zakonsku regulativu koja se odnosi na ovu delatnost. Cilj je i da se otvori ozbiljan dijalog sa državom u vezi sa stvaranjem uslova za razvoj elektronske industrije, jer je ova grana istaknuta kao jedan od prioriteta razvoja do 2020. godine.

Država nema uvid u to kakvo je stanje naše elektronske industrije, koja najbolje stoji kadrovski, ali rascepkanost po granama ne daje rezultate kakvi bi mogli da se postignu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik