Penzionerima i 8.000 dinara pomoći

Bez autora
Jul 21 2010

Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić pokušava da obezbedi novac da najugroženiji penzioneri dobiju jednokratnu pomoć veću od 5.000 dinara. Za sada, toliko bi trebalo da bude isplaćeno svim penzionerima čija su primanja manja od 15.000 dinara.Konačne računice o visini bonusa, odnosno jednokratne pomoći, biće napravljene narednih dana, kako bi Vlada na jednoj od narednih sednica donela odluku o isplati najavljenoj za septembar. Jednokratna pomoć iz republičkog budžeta od 5.000 je u dogovoru sa Međunarodnim monetarnim fondom već isplaćena zaposlenima u javnim službama čija su primanja manja od 50.000 dinara.

Penzionerima i 8.000 dinara pomoćiPotpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić pokušava da obezbedi novac da najugroženiji penzioneri dobiju jednokratnu pomoć veću od 5.000 dinara.

Za sada, toliko bi trebalo da bude isplaćeno svim penzionerima čija su primanja manja od 15.000 dinara.

Konačne računice o visini bonusa, odnosno jednokratne pomoći, biće napravljene narednih dana, kako bi Vlada na jednoj od narednih sednica donela odluku o isplati najavljenoj za septembar.

Jednokratna pomoć iz republičkog budžeta od 5.000 je u dogovoru sa Međunarodnim monetarnim fondom već isplaćena zaposlenima u javnim službama čija su primanja manja od 50.000 dinara.

Krkobabić nastoji da svi penzioneri čija su primanja i do 16.000 dinara dobiju bonus od 5.000 dinara, dok bi oni sa najnižim penzijama od 6.000,7.000 ili 8.000 dinara, dobili dodatnu pomoć u srazmeri novoprikupljenih sredstava.

Ukoliko bi se granica za isplatu bonusa povećala na 16.000 dinara tu pomoć bi dobilo oko 530.000 penzionera.

Da bi se taj plan ispunio potrebno je, pored dve milijarde dinara koliko je namenjeno za isplatu bonusa penzionerima, da se obezbede dodatna sredstva od oko milijardu dinara.

U septembru će, prevremeno, poljoprivrednim penzionerima biti isplaćena polovina poslednje rate javnog duga, koja će u proseku iznositi 14.000 dinara, za šta će biti obezbeđeno oko tri milijarde dinara.

Više od 40.000 poljoprivrednih penzionera prema kojima država nema stari dug dobiće, kao i penzioneri Fonda zaposlenih i samostalnih delatnosti, bonus od po 5.000 dinara. Preostali deo duga poljoprivrednim penzionerima trebalo bi da bude isplaćen početkom naredne godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik