Počela dokapitalizacija Nove KBM

Bez autora
Apr 04 2011

Slovenačka bankarska grupa Nova KBM, u čijem je sastavu i srpska Credy banka, počela je proceduru javne ponude akcija, čime je počela dokapitalizacija banke. Banka planira da izda maksimalno 13.040.989 akcija i tako prikupi najviše 132,4 miliona evra neto.Deo prikupljenih sredstava grupa će izdvojiti za odobravanje finansijskih zahteva i na tržištu Srbije. Akcije koje su predmet javne ponude dostupne su postojećim akcionarima koji mogu kupiti udeo akcija koji ne nadmašuje njihov udeo u akcijskom kapitalu banke, malim investitorima u Sloveniji i Poljskoj i institucionalnim investitorima.

Počela dokapitalizacija Nove KBM Slovenačka bankarska grupa Nova KBM, u čijem je sastavu i srpska Credy banka, počela je proceduru javne ponude akcija, čime je počela dokapitalizacija banke, saopštila je ta banka.

Banka planira da izda maksimalno 13.040.989 akcija i tako prikupi najviše 132,4 miliona evra neto, navodi se u saopštenju. Deo prikupljenih sredstava grupa će izdvojiti za odobravanje finansijskih zahteva i na tržištu Srbije.

Akcije koje su predmet javne ponude dostupne su postojećim akcionarima koji mogu kupiti udeo akcija koji ne nadmašuje njihov udeo u akcijskom kapitalu banke, malim investitorima u Sloveniji i Poljskoj i institucionalnim investitorima. Najviša cena je 10,5 evra, saopštila je banka.

Novcem od prodaje banka će do kraja 2013. finansirati realizaciju nove strategije širenja kompanije, jačanja njenog položaja na domaćem i širenju na međunarodna tržišta, optimizacije poslovanja i upravljanja u grupi.

Nova KBM planira da u maju ove godine izađe na Varšavsku berzu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik