Početak realizacije projekata finansiranih iz ruskog kredita u martu

Bez autora
Nov 15 2010

U martu sledeće godine mogla bi da počne realizacija projekata u srpskoj železnici koji će biti finansirani iz ruskog kredita.Ministar za infrastrukturu u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić je o realizaciji izgradnje beogradskog železničkog čvora, odnosno stanice Prokop i pruge Valjevo-Loznica razgovarao sa delegacijom Ruske državne železnice, koja je doputovala u trodnevnu posetu Srbiji. Cilj posete jeste da se sagleda stanje tih projekata i usaglase idejni projekti kako bi što pre počeli radovi.

Početak realizacije projekata finansiranih iz ruskog kredita u martuU martu sledeće godine mogla bi da počne realizacija projekata u srpskoj železnici koji će biti finansirani iz ruskog kredita.

Ministar za infrastrukturu u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić je o realizaciji izgradnje beogradskog železničkog čvora, odnosno stanice Prokop i pruge Valjevo-Loznica razgovarao sa delegacijom Ruske državne železnice, koja je doputovala u trodnevnu posetu Srbiji.

Cilj posete jeste da se sagleda stanje tih projekata i usaglase idejni projekti kako bi što pre počeli radovi.

Projekti na srpskoj železnici od velikog su značaja za Rusiju i namera je da se do kraja ove godine postigne dogovor sa Srbijom. Projekti na železnici u Srbiji trebalo bi da se finansiraju iz ruskog kredita za infrastrukturu u Srbiji vrednog 800 miliona dolara.

Načelni dogovor o tom kreditu postignut je prilikom posete predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva Beogradu u oktobru 2009. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik