Pomoć Beograda za osam nerazvijenih opština u Srbiji

Bez autora
Nov 01 2010

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas potpisao je danas u Beloj Palanci ugovor za dodelu materijalne i nematerijalne pomoći sa predsednicima pet nerazvijenih opština u Srbiji. Tim ugovorom grad Beograd dodeljuje pomoć za realizaciju projekata od značaja za razvoj lokalne sredine.Ugovore su potpisali predsednici opština Vladičin Han, Bojnik, Lebane, Gadžin Han i Medveđa. Ugovori sa još tri nerazvijene opštine će biti potpisani do kraja godine, a za novih osam opština predviđena je pomoć od 24,2 miliona dinara.

Potpisan ugovor o pomoći Beograda sa osam nerazvijenih opština u SrbijiGradonačelnik Beograda Dragan Đilas potpisao je danas u Beloj Palanci ugovor za dodelu materijalne i nematerijalne pomoći sa predsednicima pet nerazvijenih opština u Srbiji.

Tim ugovorom grad Beograd dodeljuje pomoć za realizaciju projekata od značaja za razvoj lokalne sredine.

Ugovore su potpisali predsednici opština Vladičin Han, Bojnik, Lebane, Gadžin Han i Medveđa. Ugovori sa još tri nerazvijene opštine će biti potpisani do kraja godine, a za novih osam opština predviđena je pomoć od 24,2 miliona dinara.

Odluka o pomoći nerazvijenim opštinama veoma je važna za razvoj tih delova Srbije. Ova pomoć neće drastično promeniti standard i život ljudi u nerazvijenim opštinama. Cilj je da se realizuju projekti koje će građani lako videti da su urađeni, a da to bude ono što je osnov razvoja i normalnog života. Takođe, cilj je i da se pomognu i projekti u oblasti sporta i kulture i da neki ozbiljni kulturni događaji dođu i u ove sredine.

Grad Beograd započeo je jedan veliki projekat kojim će svaka beba koja se rodi u glavnom gradu dobiti paket za osnovne potrebe u vrednosti 10.000 dinara. Svake godine na svet dođe oko 20.000 beba i taj broj raste, a deo tih paketa uputiće se i u nerazvijene opštine. Ova akcija će krenuti početkom naredne godine, a to će biti konkretni potezi koji će pokazati spremnost Beograda da pomogne nerazvijenim opštinama.

Razvoj Beograda bez razvoja Srbije nema smisla. Akcija Beograda kojom se pomažu nerazvijene opštine podrška je projektu koji sprovodi Vlada Republike Srbije, a koji je vezan za ravnomerni regionalni razvoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik