Predstavljen novi investicioni fond Ilirika Gold

Bez autora
Oct 27 2010

Društvo za upravljanje investicionim fondovima Ilirika Dzu a.d. Beograd je danas u hotelu Continental predstavilo novi investicioni fond Ilirika Gold, prvi sektorski fond u Srbiji. Finansijsku grupaciju Ilirika koja pod upravom ima više od 20 investicionih fondova u regionu, predstavio je vođa grupacije Jovan Lukovac M.Sc.Kroz prezentaciju “Zlato kao alternativa postojećim investicijama”, istaknute su glavne prednosti ulaganja u zlato i zašto je ono danas sigurno utočište za ulagače. Na prezentaciji je rečeno da zlato predstavlja osiguranje od pada vrednosti akcija i berzanskih indeksa i to čak bolje od obveznica jer su države danas kroz svoje obveznice prezadužene.

Predstavljen novi investicioni fond Ilirika GoldDruštvo za upravljanje investicionim fondovima Ilirika Dzu a.d. Beograd je danas u hotelu Continental predstavilo novi investicioni fond Ilirika Gold, prvi sektorski fond u Srbiji.

Finansijsku grupaciju Ilirika koja pod upravom ima više od 20 investicionih fondova u regionu, predstavio je vođa grupacije Jovan Lukovac M.Sc.

Kroz prezentaciju “Zlato kao alternativa postojećim investicijama”, istaknute su glavne prednosti ulaganja u zlato i zašto je ono danas sigurno utočište za ulagače.

Na prezentaciji je rečeno da zlato predstavlja osiguranje od pada vrednosti akcija i berzanskih indeksa i to čak bolje od obveznica jer su države danas kroz svoje obveznice prezadužene. Takođe, zlato i ostali plemeniti metali pokazali su se kao najlikvidnija i najsigurnija imovina u periodima turbulencija u svetu.

Ilirika Gold kao fond rasta vrednosti imovine ulagaće u akcije kompanija koje se bave proizvodnjom i preradom zlata i drugih plemenitih metala.

Ideja za nastanak Fonda Ilirika Gold je da se klijentima pruži alternativna mogućnost ulaganja u vrednosti koje su se pokazale kao trajne u veoma dugom periodu.

Ilirika u Srbiji pod upravom ima otvoreni investicioni fond Ilirika Global koji je nedavno promenio politiku ulaganja i naziv. Ilirika Global je nastao promenom investicione politike i imena Ilirika Jugoistočna Evropa (JIE), potrebom da se stvori nova investiciona politika fonda, koja bi uvažavala ekonomske trendove u svetu, a koji nam ukazuju da se na globalnom nivou svet brže oporavlja od recesije nego što je to slučaj u regionu jugoistočne Evrope.

Javni poziv za upis i uplatu investicionih jedinica fonda Ilirika Gold počeo je u petak 22. oktobra 2010. godine.

Svi zainteresovani ulagači mogu upisati investicione jedinice svakog radnog dana od 08:30 do 16:30h u sedištu Društva za upravljanje Ilirika Dzu a.d. Beograd, Knez Mihailova 11-15/V sprat, kao i kod ovlašćenih posrednika Društva čiji se spisak nalazi na internet adresi Društva www.ilirika-dzu.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik