Priprema preduzetnika za elektronsku trgovinu

Bez autora
Mar 01 2011

Subotički Otvoreni univerzitet i osječki Poduzetnički inkubator BIOS započeli su realizaciju višemesečnog projekta „Inovativna prekogranična mreža malih i srednjih preduzeća - CB NET“, koji finansira EU preko IPA programa prekogranične saradnje između Hrvatske i Srbije.Nosioci projekta su gradovi Subotica i Osijek, a cilj je, kako je saopšteno na jučerašnjoj konferenciji kojom je počela saradnja, da se unapredi poslovna saradnja, trgovinska razmena, konkurentnost i izvoz preduzeća iz ovog pograničnog područja, uz korišćenje modernih tehnoligija.

Priprema preduzetnika za elektronsku trgovinuSubotički Otvoreni univerzitet i osječki Poduzetnički inkubator BIOS započeli su realizaciju višemesečnog projekta „Inovativna prekogranična mreža malih i srednjih preduzeća - CB NET“, koji finansira EU preko IPA programa prekogranične saradnje između Hrvatske i Srbije.

Nosioci projekta su gradovi Subotica i Osijek, a cilj je, kako je saopšteno na jučerašnjoj konferenciji kojom je počela saradnja, da se unapredi poslovna saradnja, trgovinska razmena, konkurentnost i izvoz preduzeća iz ovog pograničnog područja, uz korišćenje modernih tehnoligija. Projekat je pre svega namenjen malim i srednjim preduzećima kako bi povećali svoju konkurentnost i plasman korišćenjem metode internet prodaje.

Projekat predviđa izradu studije izvoznih mogućnosti, kao i priručnik za male izvoznike o korišćenju interneta, a takođe predviđena je i edukacija iz osnova E trgovine, kao i o pravnim okvirima takve trgovinske razmene. Kroz nekoliko radionica učesnici projekta, to jest mali preduzetnici imaće mogućnost za bolje povezivanje i umrežavanje sa potencijalnim partnerima iz Hrvatske odnosno Srbije, koje će obuhvatiti i predstavljanje preko interneta kroz izradu veb stranice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik