Priština odustala od taksi za srpsku robu

Bez autora
Jun 15 2011

Kosovske vlasti zbog protivljenja Brisela neće uvesti carinsku taksu od 10 odsto na proizvode iz Srbije i BiH. Ministarka trgovine i industrije Mimoza Kusari-Ljilja definitivno neće moći da uvede najavljene takse na srpske proizvode.Ministarka za trgovinu i industriju neće moći da uvede carinske takse od 10 odsto za srpske proizvode od sredine juna kao što je nekoliko puta obećavala u svojim izjavama za medije, a tim pitanjem bave se u Briselu.

Priština odustala od taksi za srpsku robuKosovske vlasti zbog protivljenja Brisela neće uvesti carinsku taksu od 10 odsto na proizvode iz Srbije i BiH, prenosi prištinski list „Zeri”, pozivajući se na međunarodne izvore.

List navodi da ministarka trgovine i industrije Mimoza Kusari-Ljilja definitivno neće moći da uvede najavljene takse na srpske proizvode.

„Ministarka za trgovinu i industriju neće moći da uvede carinske takse od 10 odsto za srpske proizvode od sredine juna kao što je nekoliko puta obećavala u svojim izjavama za medije”, naglasio je list, dodajući da se tim pitanjem bave u Briselu.

Nakon što su naišli na žestoko protivljenje od strane Brisela iz ministarstva kojim upravlja Kusari–Ljilja su promenili stav.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik