Prodata cela emisija eurozapisa

Bez autora
Feb 09 2011

Na današnjoj aukciji pedesettronedeljnih državnih zapisa prodato je 200.000 državnih zapisa, ukupne nominalne vrednosti od 200 miliona evra, što predstavlja 100 posto obima emisije, saopštilo je Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije.Danas je održana prva aukcija državnih zapisa izraženih u evrima, a prikupljena novčana sredstva biće korišćena za finansiranje budžetskog deficita i refinansiranje obaveza koje dospevaju ove godine.

Prodata cela emisija državnih zapisa izraženih u evrimaNa današnjoj aukciji pedesettronedeljnih državnih zapisa prodato je 200.000 državnih zapisa, ukupne nominalne vrednosti od 200 miliona evra, što predstavlja 100 posto obima emisije, saopštilo je Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije.

Danas je održana prva aukcija državnih zapisa izraženih u evrima, a prikupljena novčana sredstva biće korišćena za finansiranje budžetskog deficita i refinansiranje obaveza koje dospevaju ove godine.

Državni zapisi prodati su po kamatnoj stopi od 4,48 posto na godišnjem nivou, a na naplatu dospevaju 17. februara 2012. godine. 14. februara 2011. godine biće ponuđene i petnaestogodišnje kuponske obveznice, sa kuponskom stopom od 5,85 posto i polugodišnjom isplatom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik