Prokop na čekanju

Bez autora
Dec 28 2010

Hoće li Železnice Srbije dobiti ruski kredit od 800 miliona dolara biće poznato tek na proleće. Naime, Saobraćajni institut CIP dobio je nalog da do 1. marta kompletira idejne projekte za završetak beogradskog železničkog čvora, izgradnju pruge Valjevo - Loznica i obnovu barske pruge od Beograda do Vrbnice.Tek kada se projektna dokumentacija sa specifikacijom radova i predračunom dostavi ruskoj strani, može se očekivati odgovor. Međutim, pitanje je da li će projektna dokumentacija biti završena u ovom roku, jer ugovor između Železnica i CIP još nije ni potpisan.

Prokop na čekanjuHoće li Železnice Srbije dobiti ruski kredit od 800 miliona dolara biće poznato tek na proleće.

Naime, prema zvaničnim informacijama, Saobraćajni institut CIP dobio je nalog da do 1. marta kompletira idejne projekte za završetak beogradskog železničkog čvora, izgradnju pruge Valjevo - Loznica i obnovu barske pruge od Beograda do Vrbnice.

Tek kada se projektna dokumentacija sa specifikacijom radova i predračunom dostavi ruskoj strani, može se očekivati odgovor. Međutim, kako “Novosti” saznaju, pitanje je da li će projektna dokumentacija biti završena u ovom roku, jer ugovor između Železnica i CIP još nije ni potpisan.

Po rečima Dejana Lasice, pomoćnika ministra infrastrukture, za tehnički deo kreditnog aranžmana nadležni su resorno ministarstvo i Železnice Srbije dok o finansijskom delu, odnosno uslovima zajma za železničku infrastrukturu pregovara Ministarstvo finansija. Kada Rusima bude dostavljena projektna dokumentacija, u Ministarstvu infrastrukture očekuju da će ubrzo stići i odgovor da li su ruske firme uopšte zainteresovane za realizaciju projekata na srpskoj železničkoj mreži.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik