Rakija proizvođača "SCAID" povučena sa tržišta

Bez autora
Mar 21 2011

Poljoprivredna inspekcija Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, nakon obavljene kontrole, konstatovala je da je rakija proizvođača "SCAID" d.o.o. iz Subotice nebezbedan proizvod i naložila njeno povlačenje sa tržišta i zabranu proizvodnje.U saopštenju resornog ministarstva se apeluje na građane da ne kupuju i ne konzumiraju proizvode "SCAID" proizvođača i to: šljivovicu prepečenicu od 0,5 litara jačine 50 posto v/v, šljivovicu prepečenicu od jednog litra jačine 50 posto v/v i lozovaču od 0,5 litara jačine 40 posto v/v u plastičnim bocama jer su opasne po ljudsko zdravlje.

Rakija proizvođača "SCAID" povučena sa tržištaPoljoprivredna inspekcija Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, nakon obavljene kontrole, konstatovala je da je rakija proizvođača "SCAID" d.o.o. iz Subotice nebezbedan proizvod i naložila njeno povlačenje sa tržišta i zabranu proizvodnje.

U saopštenju resornog ministarstva se apeluje na građane da ne kupuju i ne konzumiraju proizvode "SCAID" proizvođača i to: šljivovicu prepečenicu od 0,5 litara jačine 50 posto v/v, šljivovicu prepečenicu od jednog litra jačine 50 posto v/v i lozovaču od 0,5 litara jačine 40 posto v/v u plastičnim bocama jer su opasne po ljudsko zdravlje.

Nakon dobijenih rezultata iz akreditovane laboratorije utvrđeno je da navedene rakije sadrže deset puta veću količinu metanola, tako da po kvalitetu i zdravstvenoj ispravnosti ne odgovaraju tehničkim propisima.

Poljoprivredna inspekcija će na osnovu Zakona o bezbednosti hrane podneti prijavu za privredni prestup protiv ovog proizvođača i preduzeti odgovarajuće mere protiv odgovornih lica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik