Rast robnog prevoza i prihoda

Bez autora
Jun 30 2010

Kako je danas saopšteno, “Železnice Srbije” za prvih pet meseci 2010. godine prevezle su skoro 4,9 miliona tona robe i od toga zaradile skoro 3,4 milijarde dinara.Tako su prevoz robe i prihodi od januara do maja povećani za trećinu u odnosu na isti period 2009. godine. Ostvareni obim prevoza veći je za oko 28 posto, dok su prihodi povećani za oko 26 posto u odnosu na plan poslovanja. Najveći porast obima prevoza i prihoda zabeležen je u unutrašnjem saobraćaju i u izvozu robe železnicom.

Rast robnog prevoza i prihodaKako je danas saopšteno, “Železnice Srbije” za prvih pet meseci 2010. godine prevezle su skoro 4,9 miliona tona robe i od toga zaradile skoro 3,4 milijarde dinara.

Tako su prevoz robe i prihodi od januara do maja povećani za trećinu u odnosu na isti period 2009. godine.

Ostvareni obim prevoza veći je za oko 28 posto, dok su prihodi povećani za oko 26 posto u odnosu na plan poslovanja. Najveći porast obima prevoza i prihoda zabeležen je u unutrašnjem saobraćaju i u izvozu robe železnicom.

Što se tiče međunarodnog saobraćaja železnica je prevezla oko 3,6 miliona tona robe, što je 74 posto ukupnog ostvarenog prevoza. U tranzitu je prevezen jedan i po milion tona robe, u uvozu oko 1,13 miliona tona, dok je železnicom izvezeno 977 hiljada tona robe.

Zahvaljujući ovakvom povećanju obima rada, srpske železnice su od januara do maja ove godine od prevoza robe zaradile 3 milijarde 355 miliona dinara, što je oko 26 posto više nego što je bilo planirano i 32 posto više nego u prvih pet meseci lane. U odnosu na prošlu godinu, najviše su porasli prihodi u unutrašnjem saobraćaju i to čak 55 posto, odnosno 59 posto, kao i u izvozu robe železnicom, za 52 posto, odnosno 45 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik