Reorganizacija umesto likvidacije "Fidelinke"

Bez autora
Jan 12 2011

Kompanija "Mineco", kao jedan od akcionara "Fidelinke" iz Subotice napravila je plan reorganizacije, kojim bi bila sprečena likvidacija ovog preduzeća, u kome je u toku stečajni postupak.Ukoliko Odbor poverilaca i Privredni sud, u zakonom predviđenom roku, odluče da prihvate predlog, kompanija "Fidelinka AD" i nezavisna preduzeća koja su trenutno u stečajnom postupku, nastavili bi da posluju. Na taj način bila bi sačuvana i radna mesta zaposlenih u ovim preduzećima, a poveriocima bi bio izmiren veći deo dugovanja.

Reorganizacija umesto likvidacije "Fidelinke"Kompanija "Mineco", kao jedan od akcionara "Fidelinke" iz Subotice napravila je plan reorganizacije, kojim bi bila sprečena likvidacija ovog preduzeća, u kome je u toku stečajni postupak.

Ukoliko Odbor poverilaca i Privredni sud, u zakonom predviđenom roku, odluče da prihvate predlog, kompanija "Fidelinka AD" i nezavisna preduzeća koja su trenutno u stečajnom postupku, nastavili bi da posluju. Na taj način bila bi sačuvana i radna mesta zaposlenih u ovim preduzećima, a poveriocima bi bio izmiren veći deo dugovanja.

Plan reorganizacije podrazumeva i dodatna sredstva koja bi kompanija "Mineco" uložila u oporavak kompanije "Fidelinka", kako bi normalan tok poslovanja mogao da bude nastavljen, saopšteno je.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik