Srpski pčelari izvezli 60 vagona meda u Ervopsku uniju

Bez autora
Dec 26 2010

Pčelari Srbije su ove godine na tržište zemalja Evropske unije isporučili oko 60 vagona meda, pri čemu je postignuta cena od dva do 2,5 evra po kilogramu. U izvozu su poštovani svi propisani standardi kvaliteta,što otvara nove mogućnosti prilikom sklapanja budućih ugovora sa inostranim kupcima.Na ovom području je registrovano oko 250 pčelara, koji raspolažu sa više od 10.000 košnica. U protekloj godini, oni su izvezli oko 1,5 vagona meda. Pčelari su na skupu zatražili da se, prilikom utvrđivanja strategije razvoja pčelarstva u skladu sa pravilnicima EU, posebna pažnja obrati na propisane standarde, ali i na važnost organizovanog nastupa prilikom ugovaranja izvoznih poslova.

Srpski pčelari izvezli 60 vagona meda u Ervopsku unijuPčelari Srbije su ove godine na tržište zemalja Evropske unije isporučili oko 60 vagona meda, pri čemu je postignuta cena od dva do 2,5 evra po kilogramu, izjavio je danas predsednik Udruženja pčelara "Matica" u Čačku Nikola Petković.

"U izvozu su poštovani svi propisani standardi kvaliteta,što otvara nove mogućnosti prilikom sklapanja budućih ugovora sa inostranim kupcima", rekao je Petković na skupu pčelara Moravičkog okruga.

Na ovom području je registrovano oko 250 pčelara, koji raspolažu sa više od 10.000 košnica. U protekloj godini, oni su izvezli oko 1,5 vagona meda.

Pčelari su na skupu zatražili da se, prilikom utvrđivanja strategije razvoja pčelarstva u skladu sa pravilnicima EU, posebna pažnja obrati na propisane standarde, ali i na važnost organizovanog nastupa prilikom ugovaranja izvoznih poslova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik