Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju

Bez autora
Dec 07 2010

Šestu godinu za redom organizuje se Takmičenje za najbolju tehnilošku invoaciju. Projekat je ministarstva za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije, dok pomoć u organizaciji pruža Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, Privredna komora Srbije (PKS) i Radio televzija Srbije.Od 2007. godine takmičenje se organizuje i na teritoriji Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom nauke i tehnologije Republike Srpske. Ideja u ovoj akciji je da eksperimentisanje, promovisanje i ulaganje u nove ideje, odnosno u inovacije kao tržišno realizoavne ideje, predstavlja siguran put ka podizanju konkurentske prednosti Srbije.

Takmičenje za najbolju tehnološku inovacijuŠestu godinu za redom organizuje se Takmičenje za najbolju tehnilošku invoaciju.

Projekat je ministarstva za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije, dok pomoć u organizaciji pruža Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, Privredna komora Srbije (PKS) i Radio televzija Srbije. Od 2007. godine takmičenje se organizuje i na teritoriji Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom nauke i tehnologije Republike Srpske.

Ideja u ovoj akciji je da eksperimentisanje, promovisanje i ulaganje u nove ideje, odnosno u inovacije kao tržišno realizoavne ideje, predstavlja siguran put ka podizanju konkurentske prednosti Srbije. Zahvaljujući ovom projektu od 2005. godine otvoreno je preko 60 inovativnih preduzeća i 200 novih radnih mesta. Cilj takmičenja je promovisanje preduzetničke klime u Srbiji i pomoć potencijalnim i postojećim preduzetnicima, koji su spremni i sposobni da sopstvene ideje i invencije pretoče u tršišno valorizovane inovacije. U zgradi Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, danas je održano polufinalno Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju za kategoriju Realizovane inovacije.

Tako je u polufinalnom takmičenju učestvovalo šest timova iz kategorije Realizovane inovacije (Bioreaktor 2010, Comcact, DUOPOL, Hypericum, Ledlight, Neurobios), a u direktno takmičenje idu tri pobednička tima. Super finale će se održati 23. decembra. Druga tri Tima iz polufinala takmičiće se u Kragujevcu 10. decembra 2010. godine.

Asocijacija privrede aktivan učesnik u realizaciji ovog Projekta tokom cele godine. U Privrednoj komori Srbije je održano 26 treninga u cilju edukacije učesnika za uobličavanje svoje ideje u zanimljivu, prepoznatljivu i tržišno vrednu inovaciju. Ove godine je ustanovljena i nagrada PKS za inovaciju koja ima najveću primenjivost u privredi i biće dodeljena u Super finalu. Poreg toga, organizovana je i izložba od 47 inovacija u PKS, kao i finale za kategoriju inovativne ideje, za takmičenje koje će biti održano 14. decembra, ove godine takođe u PKS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik