Telenor otvara prvu hibridnu baznu stanicu u Srbiji

Bez autora
Jun 15 2010

"Telenor" najavila je da će u opštini Kovin u sredu otvoriti prvu hibridnu baznu stanicu u Srbiji, koja koristi energiju sunca i vetra za napajanje telekomunikacione mreže.Telenorovu baznu stanicu u Pločici u opštini Kovin otvoriće Čel-Morten Jonsen, generalni direktor Telenora u Srbiji i Oliver Dulić, ministar za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja. Kompaniji Telenor ovo je prva zelena investicija u domenu napajanja telekomunikacione mreže u Srbiji.

Telenor otvara prvu hibridnu baznu stanicu u Srbiji"Telenor" najavila je da će u opštini Kovin u sredu otvoriti prvu hibridnu baznu stanicu u Srbiji, koja koristi energiju sunca i vetra za napajanje telekomunikacione mreže.

Telenorovu baznu stanicu u Pločici u opštini Kovin otvoriće Čel-Morten Jonsen, generalni direktor Telenora u Srbiji i Oliver Dulić, ministar za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja, navedeno je u saopštenju.

Kompaniji Telenor ovo je prva zelena investicija u domenu napajanja telekomunikacione mreže u Srbiji.

U prvom projektu ove vrste u zemlji učestvovali su i domaći stručnjaci, koji su projektovali hibridno postrojenje na sunce i vetar, izvođači, koji su montirali složene uređaje i država, koja je podržala ekološki pilot projekat.

 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik