Tigrov poslovni prihod veći za trećinu

Bez autora
Nov 17 2010

Konsolidovani poslovni prihod Tigra za devet meseci ove godine porastao je 36 odsto na godišnjem nivou, na 3,45 milijardi dinara, objavio je pirotski proizvođač obuće, tehničke gume i hemijskih proizvoda. Tigrov prihod od prodaje od početka godine do kraja septembra dostigao je 2,98 milijardi dinara i bio je 34 odsto veći nego u istih devet meseci prošle godine, pokazuju podaci iz konsolidovanog bilansa uspeha.Konsolidovani rashodi Tigra su porasli 23 odsto odnosno za 605 miliona dinara u poređenju sa prva tri kvartala 2009, na 3,28 milijardi. U strukturi poslovnih rashoda najveću stavku čine troškovi materijala koji u ukupnim učestvuju sa 31 odsto.

Tigrov poslovni prihod veći za trećinuKonsolidovani poslovni prihod Tigra za devet meseci ove godine porastao je 36 odsto na godišnjem nivou, na 3,45 milijardi dinara, objavio je pirotski proizvođač obuće, tehničke gume i hemijskih proizvoda.

Tigrov prihod od prodaje od početka godine do kraja septembra dostigao je 2,98 milijardi dinara i bio je 34 odsto veći nego u istih devet meseci prošle godine, pokazuju podaci iz konsolidovanog bilansa uspeha.

Konsolidovani rashodi Tigra su porasli 23 odsto odnosno za 605 miliona dinara u poređenju sa prva tri kvartala 2009, na 3,28 milijardi.

U strukturi poslovnih rashoda najveću stavku čine troškovi materijala koji u ukupnim učestvuju sa 31 odsto. Ti troškovi su u odnosu na isti period prethodne godine povećani 17 odsto.

Pirotska kompanija je za devet meseci ove godine ubeležila poslovni dobitak od 169,7 miliona dinara dok je u odgovarajućem prošlogodisnsjem periodu imala gubitak od 145,4 miliona.

Međutim, neto dobitak Tigra za period januar/septembar je smanjen u poređenju sa prošlogodišnjim za 34 odsto, na 33,55 miliona dinara.

Akcija Tigra [TIGR], sa A listinga Beogradske berze, trenutno košta 627 dinara. Najvišu cenu u poslednjih 12 meseci od 853 dinara ubeležila je u aprilu ove godine a minimalnu od 524 dinara juče.

Tržišna kapitalizacija Tigra, prema trenutnoj ceni akcija, nešto je veća od milijardu dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik