Tigrova gumena obuća za evropska i svetska tržišta

Bez autora
Dec 28 2010

Vrednost ovogodišnjeg izvoza pirotske korporacije Tigar dostigla je 14 mliona evra i za 66 odsto, odnosno osam miliona evra, veća je nego prošle godine. Za sledeću godinu Tigar planira rast izvoza od 112 posto, na 30 miliona evra, od čega bi 20 miliona trebalo da bude ostvareno izvozom na tržište EU.Na tržište EU ove godine je planiran izvoz oko 700.000 pari obuće u vrednosti od 9,7 miliona evra a sledeće godine planiramo da na to tržište izvezemo 1,1 milion pari obuće za 19,2 miliona.

Tigrova gumena obuća za evropska i svetska tržištaVrednost ovogodišnjeg izvoza pirotske korporacije Tigar dostigla je 14 mliona evra i za 66 odsto, odnosno osam miliona evra, veća je nego prošle godine.

Za sledeću godinu Tigar planira rast izvoza od 112 posto, na 30 miliona evra, od čega bi 20 miliona trebalo da bude ostvareno izvozom na tržište EU, najavila je danas na konferenciji za štampu direktorka za korporativno upravljanje u Tigru Jelena Petković.

"Na tržište EU ove godine je planiran izvoz oko 700.000 pari obuće u vrednosti od 9,7 miliona evra a sledeće godine planiramo da na to tržište izvezemo 1,1 milion pari obuće za 19,2 miliona", kazala je Petković.

Ona je navela da je fabrika obuće u 2010. proizvela milion i po pari obuće, kao i da je osvojeno 180 novih modela od kojih se 140 proizvodi.

"U ovoj godini smo dobili četiri izuzetno značajna kupca - dansku kompaniju 'Ilse Jakobsen', vodećeg proizvođača modne obuće i odeće u severnoj Evropi, francuski trgovački lanac IJS, zatim Dekalton i italijanskog proizvođača Martinelo", rekla je Petkovićeva.

Ona je kazala da je rast proizvodnje zabeležen i u fabrici Tehnička guma, koja tokom 2009. gotovo da nije radila, i dodala da će proizvodnja osnovnog programa u toj fabrici biti 1.500 tona a proizvoda od reciklata 1.240 tona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik