Turistički promet na Zlatiboru u januaru povećan 30 odsto

Bez autora
Feb 17 2011

Turistički promet na Zlatiboru povećan je u januaru za oko 30 odsto, u odnosu na isti period 2010. godine. Pored povećanog broja turista, na rast turističkog prometa uticalo je i ponovo oživljavanje rekreativne nastave u registrovanim dečijim odmaralištima. Povećan broj turista na ovoj planini je i rezultat puštanja u rad Ski centra Tornik, gde su zahvaljući sisistemu za veštačko osnežavanje u funkciji sve ski staze i drugi sadržaji koje ovo skijalište pruža. Turistička organizacija Zlatibora, u saradnji sa opštinom Čajetina, Kulturno-sportskim centrom i hotelijerima ponudila je ove zime izuzetno kvalitetne kulturne, sportske i privredne manifestacije koje su naišle na izuzetno dobu posecenost turista.

Turistički promet na Zlatiboru u januaru povećan 30 odstoTuristički promet na Zlatiboru povećan je u januaru za oko 30 odsto, u odnosu na isti period 2010. godine, izjavio je juče direktor turističke organizacije tog centra Darko Đurović.

Uz ocenu da je dosadašnji tok ovogodišnje zimske turističke sezone na Zlatiboru veoma uspešan, Đurović je objasnio da je pored povećanog broja turista, na rast turističkog prometa uticalo i ponovo oživljavanje rekreativne nastave u registrovanim dečijim odmaralištima.

Povećan broj turista na ovoj planini, po rečima Đurovića, je i rezultat puštanja u rad Ski centra Tornik, gde su zahvaljući sisistemu za veštačko osnežavanje u funkciji sve ski staze i drugi sadržaji koje ovo skijalište pruža.

"Turistička organizacija Zlatibora, u saradnji sa opštinom Čajetina, Kulturno-sportskim centrom i hotelijerima ponudila je ove zime izuzetno kvalitetne kulturne, sportske i privredne manifestacije koje su naišle na izuzetno dobu posecenost turista", rekao je Đurović.

On je podsetio da su tokom ovogdišnje zimske sezone, pored organizovanog dočeka Nove godine na Kraljevom trgu, kao i dočeka Srpske nove godine na Zlatiboru i Jablanici, tokom januara organizovani i Veče boksa, kao i privredno - turistička manifestacija "Pršutijada".

Oko 5.000 turista je prošle sedmice bilo uključeno u "Ski vikend", uz značajan popust za smeštaj i ishranu, a već od sutra Zlatibor je domaćin Sabora lovaca, lovno- turističke manifestacije koja će okupiti oko 1.000 lovaca iz Srbije i susednih zemalja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik