Uručene nagrade ”IT Globus 2010”

Bez autora
Dec 01 2010

Član Gradskog veća Miroslav Čučković primio je danas u Starom dvoru, u ime grada Beograda, zahvalnicu za tradicionalno pokroviteljstvo na svečanoj dodeli nagrada ”IT Globus 2010”. Ove nagrade časopisa “Mikro PC World” dobijaju kompanije i pojedinci za izuzetna ostvarenja u oblasti informatike, računarstva i telekomunikacija.Grad Beograd pridaje veliki značaj IT sektoru, što pokazuje i činjenica da je Beograd prvi grad u Evropi po broju parkova u kojima građani mogu besplatno da koriste internet (ima ih 15).

Uručene nagrade ”IT Globus 2010”Član Gradskog veća Miroslav Čučković primio je danas u Starom dvoru, u ime grada Beograda, zahvalnicu za tradicionalno pokroviteljstvo na svečanoj dodeli nagrada ”IT Globus 2010”.

Ove nagrade časopisa “Mikro PC World” dobijaju kompanije i pojedinci za izuzetna ostvarenja u oblasti informatike, računarstva i telekomunikacija.

Grad Beograd pridaje veliki značaj IT sektoru, što pokazuje i činjenica da je Beograd prvi grad u Evropi po broju parkova u kojima građani mogu besplatno da koriste internet (ima ih 15).

Značaj IT sektora prepoznaju i opštine, poput Starog grada, Palilule i Vračara, koje svim učenicima prvih i trećih razreda škola na svojoj teritoriji dodeljuju laptop računare. Budući da je kompjutersko opismenjavanje imperativ za razvoj ovog društva i sektor usluga, po kojima Beograd planira da bude među najboljim gradovima u Evropi, nastojaće se da se u sve oblasti javnog komunalnog sistema uvedu IT tehnologije, od najjednostavnijih projekata, kao što je obaveštavanje SMS porukom kad autobus stiže na stanicu, do najkomplikovanijih poduhvata, kao što je uvođenje SAP-a i Orakla u rad čitave Gradske uprave.

Beograd je IT sistemima uspeo da umreži i svoje najudaljenije delove, tako da se i na 80 kilometara od centra mogu dobiti osnovna dokumenta bez dolaženja u grad. S obzirom na broj stručnjaka koji ima i postignute rezultate, Zavod za informatiku i statistiku postao je ponos grada Beograda.

Grad Beograd je već osmi put pokrovitelj svečane dodele nagrada “IT Globus”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik