Usvojen Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2012. godinu

Bez autora
Oct 16 2011

Vlada Republike Srbije usvojila je Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2012. godinu (NAPZ) koji predstavlja osnovni instrument sprovođenja aktivne politike zapošljavanja u 2012. godini. NAPZ definišu se ciljevi i prioriteti politike zapošljavanja i utvrđuju programi i mere koji će se realizovati, kako bi se dostigli postavljeni ciljevi i omogućilo održivo povećanje zaposlenosti.Pri izradi NAPZ za 2012. godinu uzeti su u obzir strateški pravci i ciljevi Nacionalne strategije zapošljavanja za period 2011-2020. godine kao i ciljevi, prioriteti i planirane aktivnosti usvojenih nacionalnih strategija i razvojnih dokumenata.

Usvojen Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2012. godinuVlada Republike Srbije usvojila je Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2012. godinu (NAPZ) koji predstavlja osnovni instrument sprovođenja aktivne politike zapošljavanja u 2012. godini.

NAPZ definišu se ciljevi i prioriteti politike zapošljavanja i utvrđuju programi i mere koji će se realizovati, kako bi se dostigli postavljeni ciljevi i omogućilo održivo povećanje zaposlenosti, saopšteno je iz Vlade.
 
Pri izradi NAPZ za 2012. godinu uzeti su u obzir strateški pravci i ciljevi Nacionalne strategije zapošljavanja za period 2011-2020. godine  kao i ciljevi, prioriteti i planirane aktivnosti usvojenih nacionalnih strategija i razvojnih dokumenata.
 
U definisanje i izradu NAPZ uključeni su socijalni partneri, relevantne institucije i akteri, kako bi se različitim pristupima omogućilo svestrano sagledavanje i prilikom realizacije planiranih programa i mera ostvarili rezultati sa dodatnom vrednošću, dodaje se u saopštenju.

NAPZ za 2012. godinu možete preuzeti ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik