Usvojen prvi izveštaj Srbije prema okvirnoj konferenciji UN o promeni klime

Bez autora
Dec 05 2010

Vlada Srbije usvojila je Prvi izveštaj Republike Srbije prema Okvirnoj konvenciji Ujedinjenih nacija o promeni klime.Prvi izveštaj Republike Srbije je važan nacionalni starteški dokument, koji predstavlja prvi pregled stanja u oblasti klimatskih promena na nacionalnom nivou i dokument kojim su predložene nacionalne mere u borbi protiv klimatskih promena. Izrada nacionalnih izveštaja predstavlja jednu od najvažnijih obaveza ne-Aneks i država (zemlje u razvoju) članica Okvirne konvencije Ujedinjenih nacija o promeni klime.

Usvojen privi izveštaj Republike Srbije prema okvirnoj konferenciji UN o promeni klimeVlada Srbije usvojila je Prvi izveštaj Republike Srbije prema Okvirnoj konvenciji Ujedinjenih nacija o promeni klime.

Prvi izveštaj Republike Srbije je važan nacionalni starteški dokument, koji predstavlja prvi pregled stanja u oblasti klimatskih promena na nacionalnom nivou i dokument kojim su predložene nacionalne mere u borbi protiv klimatskih promena.

Izrada nacionalnih izveštaja predstavlja jednu od najvažnijih obaveza ne-Aneks i država (zemlje u razvoju)  članica Okvirne konvencije Ujedinjenih nacija o promeni klime.

Republika Srbija nema obavezu kvantifikovanog smanjenja emisija gasova sa efektom staklene bašte  u prvom obavezujućem periodu, ali je ratifikacijom Konvencije preuzela obaveze utvrđivanja i sprovođenja akcija koje doprinose postizanju njenih ciljeva.

U izradi nacionalnog izveštaja učestvovala su relevantna ministarstva, institucije koje se bave osmatranjem i praćenjem klimatskih promena, naučne institucije, ali i relevantni privredni i ekonomski subjekti, nevladin sektor i ostale zainteresovane strane.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik