Veliki napredak Srbije u reformi carine

Bez autora
Nov 21 2010

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Diana Dragutinović i generalni sekretar Svetske carinske organizacije Kunio Mikurija ocenili su da je Srbija ostvarila značajan napredak u reformi carine i carinske administracije, što su prepoznale sve međunarodne institucije.Srbija je opredeljena da nastavi sa reformama, rekonstrukcijom infrastrukture i uprošćavanjem procedure i propisa, a to dokazuje i Zakon o carinama, usvojen u maju ove godine, koji je prilagođen standardima EU. Saradnja Uprave carine i privrednika predstavlja put ka efikasnijem radu biznis sektora.

Veliki napredak Srbije u reformi carineMinistar finansija u Vladi Republike Srbije Diana Dragutinović i generalni sekretar Svetske carinske organizacije Kunio Mikurija ocenili su da je Srbija ostvarila značajan napredak u reformi carine i carinske administracije, što su prepoznale sve međunarodne institucije.

Srbija je opredeljena da nastavi sa reformama, rekonstrukcijom infrastrukture i uprošćavanjem procedure i propisa, a to dokazuje i Zakon o carinama, usvojen u maju ove godine, koji je prilagođen standardima EU.

Saradnja Uprave carine i privrednika predstavlja put ka efikasnijem radu biznis sektora.

Napredak koji je Srbija ostvarila na tom polju zapažen je u evropskim institucijama. Saradnja carinskih organa Srbije i privrednika pozitivno je ocenjena i u ovogodišnjem izveštaju Evropske komisije. Prema njegovoj oceni, Srbija je na dobrom putu da dostigne najviše svetske standarde u oblasti carine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik