Vip uveo najsavremeniji mobilni internet u Srbiji

Bez autora
Feb 11 2011

Telekomunikaciona kompanija Vip Mobile je danas objavila da je prva u Srbiji uvela širokopojasni mobilni internet "HSPA plus", brzine do 42 megabita u sekundi. Ta usluga će od 16. februara biti dostupna u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Kragujevcu i Nišu - gde živi 31 odsto stanovništva Srbije.Planirano je da do sredine ove godine Vip uvede "HSPA plus" u sve gradove sa više od 20.000 stanovnika, koji čine 58 odsto stanovništva Srbije.

Vip uveo najsavremeniji mobilni internet u SrbijiTelekomunikaciona kompanija Vip Mobile je danas objavila da je prva u Srbiji uvela širokopojasni mobilni internet "HSPA plus", brzine do 42 megabita u sekundi.

Ta usluga će od 16. februara biti dostupna u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Kragujevcu i Nišu - gde živi 31 odsto stanovništva Srbije, rekao je član Upravnog odbora Vip mobile Darko Parun.

Kako je istakao, planirano je da do sredine ove godine Vip uvede "HSPA plus" u sve gradove sa više od 20.000 stanovnika, koji čine 58 odsto stanovništva Srbije.

Usluga HSPA plus je namenjena i privatnim i poslovnim korisnicima, i kompatibilna je sa HSPA uređajima, uključujući većinu "smart telefona".

Vip mobile, član grupe Austria telekom, radi u Srbiji od 1. decembra 2006. godine. Vip je najveća grinfild investicija u Srbiji do sada, sa uloženih 618,8 miliona evra.

Na kraju septembra 2010. godine, Vip je imao blizu 1,3 miliona aktivnih korisnika u Srbiji i zapošljavao više od 700 stručnjaka i menadžera.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik