Za obuku u "Ruma gumi" 4,8 miliona dinara

Bez autora
Jan 30 2011

Tokom 2010. godine filijala Nacionalne služba za zapošljavanje u Sremskoj Mitrovici izdvojila je 4,8 miliona dinara za obuku 60 radnika koji su zaposleni u fabrici "Ruma guma".Za realizaciju projekta obuke i osposobljavanja radnika za potrebe ove fabrike u Rumi, koja se bavi proizvodnjom pneumatskih guma, uloženo je 80.000 dinara po radniku. Organizovan je kurs obuke za 60 zainteresovanih, koji su ga uspešno savladali i svi su dobili posao u Ruma gumi.

Za obuku u "Ruma gumi" 4,8 miliona dinaraTokom 2010. godine filijala Nacionalne služba za zapošljavanje u Sremskoj Mitrovici izdvojila je 4,8 miliona dinara za obuku 60 radnika koji su zaposleni u fabrici "Ruma guma", izjavio je Tanjugu direktor te filijale Todor Kuzmančević.

Prema njegovim rečima, za realizaciju projekta obuke i osposobljavanja radnika za potrebe ove fabrike u Rumi, koja se bavi proizvodnjom pneumatskih guma, uloženo je 80.000 dinara po radniku.

"Organizovali smo kurs obuke za 60 zainteresovanih, koji su ga uspešno savladali i svi su dobili posao u Ruma gumi", istakao je Kuzmančević.

"Ruma guma" posluje u sastavu češke kompanije "Mitas", a bavi se proizvodnjom pneumatika za poljoprivredne i građevinske mašine.

Novih 60 radnika, koji su obučavani za potrebe te kompanije, dobili su posao kroz program aktivnih mera zapošljavanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik