Za udruženja potrošača sedam miliona dinara

Bez autora
Jan 17 2011

Ministarstvo trgovine i usluga Vlade Republike Srbije je za 2011. godinu obezbedilo sedam miliona dinara za jačanje kapaciteta i uloge udruženja potrošača. Resorno ministarstvo je saopštilo da ovim sredstvima, koja su namenjena regionalnim savetovalištima za finansiranje projekata savetovanja i pomoći potrošača, biće obezbeđeni evropski standardi zaštite prava potrošača u Srbiji. Ministarstvo trgovine i usluga je u 2010. godini dodelilo četiri miliona dinara podsticajnih sredstava udruženjima potrošača radi osnivanja i funkcionisanja savetodavnih centara za zaštitu potrošača na teritoriji čitave Srbije. Rok za izradu pravilnika o evidenciji udruženja potrošača i saveza ovlašćenih za kolektivno delovanje je šest meseci od dana stupanja na snagu novog Zakona o zaštiti potrošača, a to je april 2011. godine...

Za udruženja potrošača sedam miliona dinaraMinistarstvo trgovine i usluga Vlade Republike Srbije je za 2011. godinu obezbedilo sedam miliona dinara za jačanje kapaciteta i uloge udruženja potrošača.

Resorno ministarstvo je saopštilo da ovim sredstvima, koja su namenjena regionalnim savetovalištima za finansiranje projekata savetovanja i pomoći potrošača, biće obezbeđeni evropski standardi zaštite prava potrošača u Srbiji. Ministarstvo trgovine i usluga je u 2010. godini dodelilo četiri miliona dinara podsticajnih sredstava udruženjima potrošača radi osnivanja i funkcionisanja savetodavnih centara za zaštitu potrošača na teritoriji čitave Srbije.

Rok za izradu pravilnika o evidenciji udruženja potrošača i saveza ovlašćenih za kolektivno delovanje je šest meseci od dana stupanja na snagu novog Zakona o zaštiti potrošača, a to je april 2011. godine.

U saopštenju se navodi i da uslov za evidentiranje udruženja za zaštitu potrošača jeste da su ona nezavisna od komercijalnih interesa, politike, da poseduju stručne kadrove i da su fokusirana na delatnost zaštite potrošača.

Ministarstvo trgovine i usluga sprovodi aktivnu politiku zaštite potrošača prema standardima EU. Od jeseni prošle godine u Srbiji prvi put funkcionišu četiri regionalna savetodavna centra Odeljenja za zaštitu potrošača, i to za region Beograda, AP Vojvodine, zapadne Srbije i Šumadije i region istočne i južne Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik