Železnicama isporučeno 1.046 remontovanih vagona

Bez autora
Nov 08 2010

Železnicama Srbije isporučeno je 1.046 remontovanih vagona. Domaći remonteri u toku godine isporučili su 546 putničkih i 500 teretnih vagona koji su remontovani po Programu Vlade Srbije o uslovima i načinu podsticanja proizvodnje i remonta šinskih vozila.Ukupna vrednost ugovorenog remonta 852 putnička vagona je 355 miliona dinara a remonta 768 teretnih kola 643 miliona. Rok za završetak popravke i modernizacije i putničkih i teretnih kola je kraj ove godine.

Železnicama isporučeno 1.046 remontovanih vagonaŽeleznicama Srbije isporučeno je 1.046 remontovanih vagona, saopštilo je danas to javno preduzeće.

Domaći remonteri u toku godine isporučili su 546 putničkih i 500 teretnih vagona koji su remontovani po Programu Vlade Srbije o uslovima i načinu podsticanja proizvodnje i remonta šinskih vozila.

Ukupna vrednost ugovorenog remonta 852 putnička vagona je 355 miliona dinara a remonta 768 teretnih kola 643 miliona.

Rok za završetak popravke i modernizacije i putničkih i teretnih kola je kraj ove godine.

Železnice Srbije su u martu potpisale ugovore o remontu i proizvodnji železničkih voznih sredstava vredne 2,1 milijardu dinara sa osam remontnih preduzeća.

Remont rade Želvoz, Koncern FKV, Goša, Bratstvo, MIN Vagonka, MIN Lokomotiva, Intermehanika i MIP RŠV.

Novac za remont je obezbeđen zahvaljujući Programu Vlade za podsticanje proizvodnje i remonta šinskih vozila i oživljavanje vagonogradnje.

Vlada je prošle, 2009. godine dala 2,1 milijardu dinara za remont železničkih voznih sredstava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik