EBRD finansira poljoprivrednu proizvodnju u Srbiji?

Bez autora
Oct 11 2010

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je da razmatra učešće do 20 miliona evra u programu Kredi agrikol banke u Srbiji za kreditiranje poljoprivredne proizvodnje. EBRD bi učestvovao u programu kreditiranja kapitala neophodnog za sezonske radove poljoprivrednih proizvođača u Srbiji. Projekat, čija je ukupna vrednost procenjena na 50 miliona evra, trebalo bi da poljoprivrednicima u Srbiji olakša pristup kreditima za proizvodnju i kao obezbeđenja za pozajmice. Krediti namenjeni lokalnim poljoprivrednicima trebalo bi da budu obezbebeđeni skladišnicama, odnosno potvrdama o uskladištenoj robi, kada taj sistem bude uspostavljen u potpunosti. Odbor direktora EBRD-a trebalo bi da razmatra odobravanje učešća u tom projektu na sednici 23. novembra.

EBRD finansira poljoprivrednu proizvodnju u Srbiji?Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je da razmatra učešće do 20 miliona evra u programu Kredi agrikol banke  u Srbiji za kreditiranje poljoprivredne proizvodnje.

Kako se navodi na sajtu banke, EBRD bi učestvovao u programu kreditiranja kapitala neophodnog za sezonske radove poljoprivrednih proizvođača u Srbiji.

Projekat, čija je ukupna vrednost procenjena na 50 miliona evra, trebalo bi da poljoprivrednicima u Srbiji olakša pristup kreditima za proizvodnju i kao obezbeđenja za pozajmice.

Krediti namenjeni lokalnim poljoprivrednicima trebalo bi da budu obezbebeđeni skladišnicama, odnosno potvrdama o uskladištenoj robi, kada taj sistem bude uspostavljen u potpunosti, naveo je EBRD.

Odbor direktora EBRD-a trebalo bi da razmatra odobravanje učešća u tom projektu na sednici 23. novembra, navodi se na sajtu banke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik