Intenzivirana setva u subotičkom ataru

Bez autora
Apr 28 2010

Posle niza kišnih dana, od 20. aprila je intenzivirana setva u subotičkom ataru, gde je završena na više od 60 odsto planiranih površina. Za sada je završena setva šećerne repe, pri kraju je setva jarog ječma i ovsa, a setva suncokreta je obavljena na više površina od planiranih. Setva kukuruza obavljena je na više od 60 odsto planiranih površina, a setva soje je podbacila u odnosu na plan. Ukoliko se zadrže ovakve vremenske prilike, za očekivanje je da će ovogodišnja setva biti završena u prvih deset dana maja. Ovogodišnji plan prolećne setve obuhvata preko 57.000 hektara, a najviše površina, 41.000 hektara, zauzeće kukuruz. Očekuje se da će setva suncokreta biti većim delom završena do prvih majskih dana, i to na 7.400 hektara, što je za čak 1.000 hektara više od plana.

Intenzivirana setva u subotičkom ataruPosle niza kišnih dana, od 20. aprila je intenzivirana setva u subotičkom ataru, gde je, prema podacima gradske službe za poljoprivredu, završena na više od 60 odsto planiranih površina.

Za sada je završena setva šećerne repe, pri kraju je setva jarog ječma i ovsa, a setva suncokreta je obavljena na više površina od planiranih.

Setva kukuruza obavljena je na više od 60 odsto planiranih površina, a setva soje je podbacila u odnosu na plan.

Ukoliko se zadrže ovakve vremenske prilike, za očekivanje je da će ovogodišnja setva biti završena u prvih deset dana maja, kažu u službi.

Ovogodišnji plan prolećne setve obuhvata preko 57.000 hektara, a najviše površina, 41.000 hektara, zauzeće kukuruz. Očekuje se da će setva suncokreta biti većim delom završena do prvih majskih dana, i to na 7.400 hektara, što je za čak 1.000 hektara više od plana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik