Milion tona kukuruza sa sremskih polja

Bez autora
Sep 19 2010

U berbi ranih sorti kukuruza sa sremskih polja, koja je počela protekle nedelje, prinosi su izuzetno dobri i kreću se do 10 tona po jedinici površine. S obzirom da je u Sremu proletos tom kulturom zasejano preko 135 hiljada hektara, što je za desetak procenata više nego prethodne godine, očekuje se da će biti ubrano oko milion tona "žutog zlata". Polovinom avgusta obavljeno je kombajniranje kukuruza namenjenog za spravljanje silažne hrane za ishranu goveda. U pojedinim delovima Posavlja, pre svaga u sremskomitrovačkoj i pećinačkoj opštini, zbog visokih podzemnih i nadzemnih voda, i usled prekomernih padavina, rod kukuruza biće desetkovan, a na nekim parcelama berbe neće ni biti. No, s obzirom da se radi o manjim površinama, to ne umanjuje očekivanja o berićetnom rodu.

Milion tona kukuruza sa sremskih poljaU berbi ranih sorti kukuruza sa sremskih polja, koja je počela protekle nedelje, prinosi su izuzetno dobri i kreću se do 10 tona po jedinici površine, rečeno je Tanjugu u Udruzzenju za agrar Regionalne privredne komore.

S obzirom da je u Sremu proletos tom kulturom zasejano preko 135 hiljada hektara, što je za desetak procenata više nego prethodne godine, očekuje se da će biti ubrano oko milion tona "žutog zlata".

Polovinom avgusta obavljeno je kombajniranje kukuruza namenjenog za spravljanje silažne hrane za ishranu goveda.

U pojedinim delovima Posavlja, pre svaga u sremskomitrovačkoj i pećinačkoj opštini, zbog visokih podzemnih i nadzemnih voda, i usled prekomernih padavina, rod kukuruza biće desetkovan, a na nekim parcelama berbe neće ni biti.

No, s obzirom da se radi o manjim površinama, to ne umanjuje očekivanja o berićetnom rodu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik