Ministar Dragin potpisao ugovore u okviru STAR projekta

Bez autora
Oct 20 2010

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Saša Dragin danas je potpisao ugovore sa predstavnicima fakulteta i naučno-istraživačkih organizacija u okviru STAR projekta (Projekat reforme poljoprivrede u Srbiji). Ministarstvo poljoprivrede je dodelilo 2,1 milion evra bespovratnih sredstava za projekte u okviru primenjenih istraživanja. Sredstva je dobilo 18 korisnika (fakulteti i instituti) za 24 projekta. Važnost dodeljenjih sredstava sa STAR projekta proizilazi iz činjenice da će se rezultati projekta direktno implementirati u poljoprivredi Srbije. Za dobitnike ova sredstva su bespovratna, ali od njih se za uzvrat očekuje da "donesu" do korisnika nove metode i tehnologije u poljoprivrednoj proizvodnji, koje će poljoprivredni proizvođači moći da primene već od oktobra 2011. godine u praksi.

Ministar Dragin potpisao ugovore u okviru STAR projektaMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Saša Dragin danas je potpisao ugovore sa predstavnicima fakulteta i naučno-istraživačkih organizacija u okviru STAR projekta (Projekat reforme poljoprivrede u Srbiji).

Ministarstvo poljoprivrede je dodelilo 2,1 milion evra bespovratnih sredstava za projekte u okviru primenjenih istraživanja. Sredstva je dobilo 18 korisnika (fakulteti i instituti) za 24 projekta. Važnost dodeljenjih sredstava sa STAR projekta proizilazi iz činjenice da će se rezultati projekta direktno implementirati u poljoprivredi Srbije. 

Za dobitnike ova sredstva su bespovratna, ali od njih se za uzvrat očekuje da "donesu" do korisnika nove metode i tehnologije u poljoprivrednoj proizvodnji, koje će poljoprivredni proizvođači moći da primene već od oktobra 2011. godine u praksi.

Projekat ima tri komponente:

  1. jačanje sistema podrške razvoju sela i poljoprivrede;
  2. proširivanje znanja i izgradnja kapaciteta poljoprivrednih proizvođača i prerađivača;
  3. upravljanje parkom prirode Stara planina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik