Ministarstva poljoprivrede Srbije i Holandije održaće prvi redovni godišnji sastanak

Bez autora
Sep 07 2010

Prvi redovni godišnji sastanak između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Ministarstva poljoprivrede, prirode i kvaliteta hrane Kraljevine Holandije će se održati 8. septembra 2010. godine u Beogradu i time će biti uspostavljen institucionalni mehanizam saradnje u oblasti poljoprivrede između Holandije i Srbije. Putem ovakvih redovnih godišnjih sastanaka na najvišem nivou dva resorna ministarstva, uspostaviće se bolja saradnja i razmena informacija. Na taj način će Holandija postati strateški partner Srbiji koja će doprineti neophodnim strukturnim reformama koje predstoje i jačanju administrativnih kapaciteta Republike Srbije u procesu integracija u STO i EU u oblasti poljoprivrede. Do sada je realizovan veći broj projekata između dve zemlje u oblasti agrobiznisa, od vodnih resursa do veterine, preko saradnje u oblasti fitosanitarnih pitanja, analize politike kao i jačanja poljoprivrednih stručnih službi.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Ministarstvo poljoprivrede, prirode i kvaliteta hrane Kraljevine Holandije održaće prvi redovni godišnji sastanakPrvi redovni godišnji sastanak između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Ministarstva poljoprivrede, prirode i kvaliteta hrane Kraljevine Holandije će se održati 8. septembra 2010. godine u Beogradu i time će biti uspostavljen institucionalni mehanizam saradnje u oblasti poljoprivrede između Holandije i Srbije.

Putem ovakvih redovnih godišnjih sastanaka na najvišem nivou dva resorna ministarstva, uspostaviće se bolja saradnja i razmena informacija. Na taj način će Holandija postati strateški partner Srbiji koja će doprineti neophodnim strukturnim reformama koje predstoje i jačanju administrativnih kapaciteta Republike Srbije u procesu integracija u STO i EU u oblasti poljoprivrede.

Do sada je realizovan veći broj projekata između dve zemlje u oblasti agrobiznisa, od vodnih resursa do veterine, preko saradnje u oblasti fitosanitarnih pitanja, analize politike kao i jačanja poljoprivrednih stručnih službi. Redovnim dijalogom dva ministarstva biće omogućeno adekvatno praćenje postojećih projekata, blagovremeno prepoznavanje novih mogućnosti saradnje i omogućavanje dalje naučne saradnje dve zemlje u oblasti poljoprivrede između relevantnih institucija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik