Nove kreditne linije Fonda za razvoj poljoprivrede AP Vojvodine

Bez autora
May 09 2010

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede od 9. maja 2010. godine je raspisao konkurse za dve nove kreditne linije. Prvi konkurs se odnosi na dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije (pogonske i priključne) u voćarstvu i vinogradarstvu u 2010. godini. Druga linija se odnosi na dodelu kredita za nabavku osnovnog stada u ovčarstvu i kozarstvu, namenjenog za kupovinu ovaca rase: cigaja, vintemberg, teksel, il de frans, safolk i bergamo, kao i za kupovinu koza alpske rase. Prva kreditna linija je namenjena korisnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, koji žele da kupe novu poljoprivrednu mehanizaciju, odnosno, traktore jačine do 40 KW. Maksimalan iznos kredita je 15 hiljada evra, sa grejs periodom od godinu dana, kada se obračunava interkalarna kamata od 2 posto i rokom otplate od 36 meseci. Kredit se realizuje tako što će Fond uplatiti iznos kredita dobavljaču mehanizacije koju odabere učesnik konkursa, koji je otvoren do 30. maja.

Nove kreditne linije Fonda za razvoj poljoprivrede AP VojvodinePokrajinski fond za razvoj poljoprivrede od 9. maja 2010. godine je raspisao konkurse za dve nove kreditne linije.

Prvi konkurs se odnosi na dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije (pogonske i priključne) u voćarstvu i vinogradarstvu u 2010. godini. Druga linija se odnosi na dodelu kredita za nabavku osnovnog stada u ovčarstvu i kozarstvu, namenjenog za kupovinu ovaca rase: cigaja, vintemberg, teksel, il de frans, safolk i bergamo, kao i za kupovinu koza alpske rase.

Prva kreditna linija je namenjena korisnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, koji žele da kupe novu poljoprivrednu mehanizaciju, odnosno, traktore jačine do 40 KW. Maksimalan iznos kredita je 15 hiljada evra, sa grejs periodom od godinu dana, kada se obračunava interkalarna kamata od 2 posto i rokom otplate od 36 meseci. Kredit se realizuje tako što će Fond uplatiti iznos kredita dobavljaču mehanizacije koju odabere učesnik konkursa, koji je otvoren do 30. maja. Za drugu kreditnu liniju kamatna stopa je 1,9 posto na godišnjem nivou, a maksimalan iznos kredita je 12 hiljada evra, sa rokom otplate od 18 meseci i grejs periodom godinu dana. 

Za prvu kreditnu liniju izdvojeno je 25 miliona dinara, sa ograničenim rokom trajanja konkursa, iako je ciljano usmeren u trenutku održavanja Novosadskog poljopriovrednog sajma, dok je za drugu kreditnu liniju namenjeno ukupno 20 miliona dinara i konkurs će trajati dok se sredstva ne iskoriste.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik