Od Nove godine poljoprivrednici mogu sijati vlastito sjeme

Bez autora
Nov 11 2010

Nakon što je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Stjepan Mikolčić nedavno u Osijeku najavio da će od Nove godine i hrvatski farmeri moći sijati sjeme pšenice vlastite proizvodnje, tzv. tavanušu, proizvođači i oplemenjivači sjemena upozoravaju da bi legaliziranje sjetve nedeklariranog sjemena moglo imati nesagledive negativne posljedice i za poljoprivredu i za prerađivačku industriju. Predstavnici sjemenarskih kuća u četvrtak su održali sastanak na kojem su zaključili da sve to ne vodi na dobar put, ne vodi u kvalitetniju proizvodnju, nego naprotiv - vraća hrvatsku poljoprivrednu proizvodnju nekoliko koraka natrag u odnosu na ono što ima danas.

Od Nove godine poljoprivrednici mogu sijati vlastito sjemeNakon što je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Stjepan Mikolčić nedavno u Osijeku najavio da će od Nove godine i hrvatski farmeri moći sijati sjeme pšenice vlastite proizvodnje, tzv. tavanušu, proizvođači i oplemenjivači sjemena upozoravaju da bi legaliziranje sjetve nedeklariranog sjemena moglo imati nesagledive negativne posljedice i za poljoprivredu i za prerađivačku industriju.

Predstavnici sjemenarskih kuća u četvrtak su održali sastanak na kojem su zaključili da sve to ne vodi na dobar put, ne vodi u kvalitetniju proizvodnju, nego naprotiv - vraća hrvatsku poljoprivrednu proizvodnju nekoliko koraka natrag u odnosu na ono što ima danas.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik