Odobreno 39 miliona evra poljoprivrednih kredita

Bez autora
Jul 30 2010

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede danas je saopštilo da je do sada oko 6.150 poljoprivrednih proizvođača preuzelo kratkoročne i dugoročne kredite koje subvencioniše ovo Ministarstvo u ukupnom iznosu od 39 miliona evra. U okviru kreditne podrške poljoprivredi, koju sprovodi Ministarstvo poljoprivrede u saradnji sa bankama, do sada je osam banaka i to Pro Credit Bank, Erste bank, Credit Agricole, Banca Intesa, Metals, Hypo Alpe Adria bank, Komercijalna banka i Agrobanka odobrilo 22.753.926,86 evra dugoročnih kredita. Ovi krediti se najčešće podižu radi kupovine kombajna, traktora, mehanizacije, ali i za izgradnju skladišnih prostorija i drugih objekata. Istovremeno je deset banaka - Komercijalna banka, NLB banka, Credy banka, BANCA INTESA, Pro Credit Bank, Hipo Alpe Adria bank, Credit Agricole, Agrobanka, AIK banka i UBB isplatilo 1.658.410.374,64 dinara (oko 16,3 miliona evra) kratkoročnih kredita, koji se prema podacima Ministarstva poljoprivrede, najčešće koriste za nabavku đubriva, semena, za plaćanje radova na njivama i slično.

Odobreno 39 miliona evra poljoprivrednih kreditaMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede danas je saopštilo da je do sada oko 6.150 poljoprivrednih proizvođača preuzelo kratkoročne i dugoročne kredite koje subvencioniše ovo Ministarstvo u ukupnom iznosu od 39 miliona evra.

U okviru kreditne podrške poljoprivredi, koju sprovodi Ministarstvo poljoprivrede u saradnji sa bankama, do sada je osam banaka i to Pro Credit Bank, Erste bank, Credit Agricole, Banca Intesa, Metals, Hypo Alpe Adria bank, Komercijalna banka i Agrobanka odobrilo 22.753.926,86 evra dugoročnih kredita. Ovi krediti se najčešće podižu radi kupovine kombajna, traktora, mehanizacije, ali i za izgradnju skladišnih prostorija i drugih objekata.

Istovremeno je deset banaka - Komercijalna banka, NLB banka, Credy banka, BANCA INTESA, Pro Credit Bank, Hipo Alpe Adria bank, Credit Agricole, Agrobanka, AIK banka i UBB isplatilo 1.658.410.374,64 dinara (oko 16,3 miliona evra) kratkoročnih kredita, koji se prema podacima Ministarstva poljoprivrede, najčešće koriste za nabavku đubriva, semena, za plaćanje radova na njivama i slično.

Prethodne nedelje odobreno je još oko 270 kredita za poljoprivredne proizvođače, u ukupnoj vrednosti od oko 2,2 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik